26 Απρ 2017

Προστατεύουμε το περιβάλλον-Στηρίζουμε το σχολείο μας


ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

συμμετέχουν όλα τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παλλήνης (15 συνολικά) με στόχο την ευαισθητοποίηση και επιβράβευση της Σχολικής Κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης.
 
Τι περιλαμβάνει ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης;
 Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολείο. Ξεκινάμε από το σπίτι όπου διαχωρίζουμε τα παρακάτω υλικά και τα φέρνουμε στο σχολείο για ανακύκλωση:
Χαρτί έντυπο (βιβλία, περιοδικά, τετράδια, εφημερίδες)
Αλουμίνιο (μόνο κουτάκια από αναψυκτικά)
Πλαστικό (μπουκάλια από αναψυκτικά &καπάκια)
Μπαταρίες
 
Όταν γεμίσουν οι κάδοι και τα υλικά πάνε για ανακύκλωση, το σχολείο λαμβάνει έως και 3000 πόντους (1000 για το χαρτί, αλουμίνιο & πλαστικό - 3000 για μπαταρίες).
Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου μπορούν να δωρίσουν (έχοντας κάνει εγγραφή στο followgreen.gr), έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.
Πώς παρακολουθούμε  την επίδοση του σχολείου μας;
Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τις επιδόσεις του σχολείου αλλά και των άλλων σχολείων στο Δήμο Παλλήνης, στη σελίδα www.followgreen.gr/pallini/school
Στην ίδια σελίδα μπορούν να κάνουν και τη δωρεά πόντων στο σχολείο.

Πώς επιβραβεύεται το σχολείο μας;

Στόχος του Δήμου είναι να επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία αυτή και σε όλα θα δοθούν στο τέλος της περιόδου χρηστικά δώρα. 
Στα τρία πρώτα σχολεία θα δοθούν κάποια δώρα μεγαλύτερης αξίας.
Ο Σχολικός Μαραθώνιος υλοποιείται από τον Δήμο Παλλήνης για πρώτη φορά Πανελλαδικά, σε συνεργασία με τηΔιεύθυνση Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) Α.Ε., την ΑΦΗΣ Α.Ε., τη MARI RECYCLING A.Eκαι την Oil4Life στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας FOLLOWGREEN.
Η εν λόγω πρωτοβουλία έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση-ενημέρωση πολιτών για την ανακύκλωση μέσω της δημοτικής ψηφιακής πλατφόρμας www.followgreen.gr), όπου οι κάτοικοι Παλλήνης έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν με τη διεύθυνσή τους και να:
➽ συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης κάνοντας ανακύκλωση σε ειδικά σημεία του δήμου όπως το κοινωνικό ανταλλακτήριο, κοινωνικό φαρμακείο, μπλε κάδοι, κα. και συμμετέχοντας ενεργά σε δράσεις ενημέρωσης που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα,
➽ χρησιμοποιούν τους πόντους επιβράβευσης για να λαμβάνουν ειδικές προσφορές και εκπτώσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες των τοπικών και δημοτικών επιχειρήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.followgreen.gr ή να αποστείλετε emailστο schools@followgreen.gr

ΛΙΣΤΑ ΥΛΙΚΩΝ
 
 

Χαρτί

Βιβλία, Τετράδια, Σχολικά έντυπα
Περιοδικά, Εφημερίδες
Λοιπά έντυπα π.χ. από ΔΕΚΟ
Μικρές μη ογκώδεις χάρτινεςσυσκευασίες

Τα παραπάνω να μην είναι λερωμένα με υπολείμματα τροφίμων.
 

Μπαταρίες

Όλα τα είδη φορητών μπαταριών (δηλαδή βάρους περίπου μέχρι 1500 γραμμάρια), είτε είναι πρωτογενείς (μίας χρήσης) είτε δευτερογενείς (επαναφορτιζόμενες).

Ενδεικτικά, μπαταρίες από τις ακόλουθες συσκευές (ραδιόφωνα, παιχνίδια, κινητά, φακούς, ρολόγια, κλπ.).
 

Πλαστικό

Πλαστικά μπουκάλια από νερό, 
αναψυκτικά ή άλλα μικρά και μεγάλα πλαστικά καπάκια από οποιαδήποτε μπουκάλια.

Τα μπουκάλια θα πρέπει να είναι άδεια από περιεχόμενο και να ΣΥΜΠΙΕΖΟΝΤΑΙ.
 
 
 Αλουμίνιο

Κουτάκια αλουμινίου από αναψυκτικά.
Τα κουτάκια θα πρέπει να ξεπλένονται να μην έχουν υπολείμματα από ρόφημα και να συμπιέζονται.